Ας μάθουμε για τον άνθρωπο!
https://sway.office.com/hdUTwEcmO06OchTS?ref=Link
Η Δαρβινική εκδοχή της δημιουργίας του ανθρώπου.
Για να καταλάβουμε πώς δημιουργήθηκε για πρώτη φορά ο άνθρωπος, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε ότι σχεδόν κάθε ζωντανό πράγμα εξελίχθηκε από κάτι άλλο μέσω της διαδικασίας της εξέλιξης.
Το πρώτο γνωστό παράδειγμα της ζωής στη Γη χρονολογείται πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια.
Αυτή η πρώιμη ζωή είχε τη μορφή μικροσκοπικών μικροβίων (πολύ μικρά για να τα δούμε μόνο με τα μάτια μας) που ζούσαν κάτω από το νερό σε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο από σήμερα. Εκείνη την εποχή, οι ήπειροι εξακολουθούσαν να σχηματίζονται και δεν υπήρχε οξυγόνο στον αέρα. Οι πρώτοι οργανισμοί ήταν τα πρωτοκύτταρα, δηλαδή αυτόνομες μονάδες, κλεισμένες σε μεμβράνες, με λειτουργική οργάνωση κατάλληλη ώστε να τους επιτρέπεται η αυτοαναπαραγωγή.
Έκτοτε, η ζωή στη Γη έχει αλλάξει απίστευτα και έχει πάρει πολλές μορφές.
Πέρασαν εκατομμύρια χρόνια πριν πατήσει στη στεριά το πρώτο αμφίβιο ον που έμοιαζε με ερπετό. Τα ερπετά πολλαπλασιάστηκαν και αποίκησαν τη γη. Τα πρωτεύοντα θηλαστικά αποτελούσαν ένα μικρό ποσοστό στον πλανήτη.
Μετά την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, τα πρωτεύοντα θηλαστικά άρχισαν να κατοικούν στις περιοχές που μέχρι τότε κατοικούσαν οι δεινόσαυροι, να επεκτείνονται ακόμη περισσότερο και να πολλαπλασιάζονται.
Μια κατηγορία τους ήταν οι πίθηκοι, από τους οποίους κατάγεται ο άνθρωπος. Πριν 38 εκατομμύρια χρόνια, μια ομάδα προπιθήκων εξελίχθηκε στα ανθρωποειδή. Τα ανθρωποειδή, με βάση τα απολιθώματα που βρέθηκαν, φαίνεται ότι πρωτοεμφανίστηκαν στην Ασία και την Αφρική.
Όλοι οι ζωντανοί άνθρωποι σήμερα ανήκουν σε ένα είδος που ονομάζεται Homo sapiens, οι οποίοι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά εκατομμύρια χρόνια πριν και άλλαξαν κυρίως με μικρούς τρόπους για πολύ καιρό, μέσω της εξέλιξης.
Πριν από 15.000 - 10.000 χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι άρχισαν να:
εξημερώνουν ζώα
καλλιεργούν φυτά
κατασκευάσουν εργαλεία
κατασκευάζουν κεραμικά
αναπτύσσουν μόνιμους οικισμούς
χρησιμοποιούν την ομιλία
αναπτύσσουν τη γραφή
Αναρτήθηκε από: Γερμανού Ελισάβετ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου