Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

 Η βιβλική εκδοχή της δημιουργίας του ανθρώπου.


Το video είναι στα αγγλικά και γι' αυτό το λόγο παραθέτω στο παρακάτω κείμενο τη μετάφραση του.

Στην αρχή δεν υπήρχε ουρανός ή θάλασσα ή ζώα παρά μόνο τα ουράνια και το σκοτάδι. Και τότε ο Θεός μίλησε στο σκοτάδι: "Ας υπάρχει φως!" Και αμέσως υπήρχε φως, διασκορπίζοντας το σκοτάδι και δείχνοντας τον άπειρο χώρο. "Αυτό είναι καλό!" είπε ο Θεός. "Από τώρα και στο εξής, όταν είναι σκοτεινό θα είναι" νύχτα "και όταν είναι φως, θα είναι" μέρα "."

Το βράδυ ήρθε και η νύχτα πέρασε και στη συνέχεια το φως επέστρεψε. Αυτή ήταν η πρώτη μέρα.

Τη δεύτερη μέρα, ο Θεός έφτιαξε τη γη και πάνω της κρεμάσε προσεκτικά έναν απέραντο γαλάζιο ουρανό. Στάθηκε πίσω και θαύμαζε τη δημιουργία Του. "Και αυτό είναι καλό!" είπε ο Θεός και η δεύτερη μέρα τελείωσε.

Το επόμενο πρωί ο Θεός κοίταξε γύρω και σκέφτηκε: "Η γη πρέπει να είναι λίγο πιο οργανωμένη." Έτσι, έβαλε όλο το νερό σε ένα μέρος για να εμφανιστεί το έδαφος από κάτω. Ο Θεός ονόμασε το νερό "θάλασσα" και το έδαφος "ξηρά". Όταν το είχε τελειώσει, ο Θεός έφτιαξε φυτά για να καλύψει τη γη. Όλα τα είδη δέντρων και γρασιδιών άρχισαν να μεγαλώνουν. «Φαίνεται υπέροχο», είπε ο Θεός και αυτό ήταν το τέλος της τρίτης μέρας.

Την τέταρτη ημέρα, ο Θεός κοίταξε γύρω και σκέφτηκε: "Το φως της ημέρας χρειάζεται ακόμα περισσότερη δουλειά και η νύχτα είναι πολύ σκοτεινή." Έτσι, έκανε τον ήλιο να φωτίσει τον ουρανό κατά τη διάρκεια της ημέρας και το φεγγάρι και τα αστέρια για να προσθέσει λίγο λάμψη στη νύχτα. Τα κρέμασε στον ουρανό και πήγε πίσω για να κοιτάξει το έργο του. "Αυτό έρχεται πολύ καλά", είπε ο Θεός. 

Την επόμενη μέρα, ο Θεός έστρεψε την προσοχή του στο νερό που είχε συλλέξει στους ωκεανούς. "Θέλω αυτά τα νερά να γεμίζουν με ζωή!" Μόλις το είπε, έτσι και έγινε. Σε ελάχιστο χρόνο, υπήρχαν εκατομμύρια μικρά ψάρια στα ρηχά νερά και τεράστια ψάρια που κολυμπούσαν στον ωκεανό. Ο Θεός έκανε πουλιά επίσης. Τα έστειλε στα ύψη. "Αχ, αυτό είναι καλό!" είπε ο Θεός. Το σούρουπο έπεσε πάνω από το νερό και ο ουρανός έγινε σκοτεινός και αυτό ήταν το τέλος της πέμπτης ημέρας.

Την έκτη ημέρα, ο Θεός πρόσθεσε πλάσματα στη γη. Έκανε λιοντάρια και τίγρεις και αρκούδες. Έκανε κουνέλια και πρόβατα και αγελάδες. Πρόσθεσε τα πάντα, από μυρμήγκια ως ζέβρες στη γη. Αλλά ένιωθε ότι κάτι έλειπε. Έτσι ο Θεός έφτιαξε τον άνδρα από χώμα, κατ' εικόνα και ομοίωση του, και φύσηξε πάνω του για να του δώσει ζωή. Έπειτα, όταν ο άνδρας έπεσε για ύπνο, ο Θεός πήρε ένα πλευρό του και δημιούργησε τη γυναίκα, για να απολαμβάνουν και να φροντίζουν μαζί όλα όσα είχε δημιουργήσει. Ο Θεός κοίταξε γύρω και ήταν ευχαριστημένος με όλα όσα είχε κάνει.

Μετά από έξι ημέρες, ολόκληρο το σύμπαν ολοκληρώθηκε. Την έβδομη ημέρα ο Θεός είχε μια ωραία μακρά ανάπαυση, απολαμβάνοντας  ό, τι είχε κάνει και αποφάσισε να ονομάσει την μέρα αυτή ιερή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου